VERSLAGEN

In deze rubriek brengen we u af en toe een kort verslagje (*) over de vele wedstrijden waar we als club of als individu aan deelgenomen hebben.
Geen ellenlange verhalen, maar een korte terugblik op een evenement  ...

Veel leesplezier !

***************************************************************
Verslag Halve Marathon Deinze-Bellem (11/11/2013)

Traditioneel gaat op 11 november de halve marathon Deinze-Bellem door. 2 jaar geleden liep ik ook al eens deze wedstrijd. Toen was de conditie wat beter (dacht ik toch) en eindigde ik in  1:40. Er waren heel wat leden van Energy2Run aanwezig. Altijd leuk om te zien!

Om 13u30 gingen we van start. Ik wou lopen aan een tempo van 4min50 à 5min per kilometer (iets meer dan 12km/u). De eerste kilometers liep het behoorlijk vlot. We hadden het voordeel dat er een aangename rugwind stond. Tot na de eerste bevoorrading (na ruim 5km) was het nog steeds aangenaam lopen en de hartslag bleef behoorlijk laag. Ik probeerde het tempo wat op te drijven. Tot mijn verbazing zag ik ver voor me 2 of 3 clubmaats lopen. Van een mikpunt gesproken… Ik nam rustig de tijd om naar mijn teamgenoten van Energy2Run te lopen. Net op het moment dat we het jaagpad moesten verlaten (ca .13km) sloot ik aan bij Koen, Geert en Georges. Bijna direct daarna moesten we een brug over. Tijdens de vorige editie werd het daar behoorlijk moeilijk voor mij. Deze keer liet ik het tempo bewust wat zakken. Kort daarna kwam nog een helling. Tijdens de afdaling plaatse Georges een versnelling. Zowel Geert als ikzelf moesten lossen. Er was direct een kloof, maar langzaam maar zeker werd het gaatje kleiner en kleiner. In de laatste 500 meter ging ik op en over Georges (Sorry Georges). Ik finishte in 1:39:56 (volgens mijn garmin – gestart toen ik over de startlijn liep). Volgens de officiële uitslag was mijn tijd 1:40:16 – vanaf het startshot)

Deze tijd had ik absoluut niet verwacht (met dank aan de rugwind en de clubgenoten van Energy2Run). Dik tevreden nam ik mijn prijs in ontvangst. De kilo vol-au-vent zou smaken vanavond!

Bekijk hier de uitslag: Deinze-Bellem-2013

***************************************************************

(*) Zelf ook een verslagje doorsturen? Aarzel niet en stuur je ludiek verslag door naar Redactie E2R Website