top of page

OVER E2W

De wandelmicrobe is 2 jaar geleden ontstaan na het coachen van een groepje joggers van E2R dat de ambitie had om deel te nemen aan de 100 kilometer-lange Dodentocht. Na een maandenlange voorbereiding werd dit succesvol bekroond.

Dit jaar kwam ik in contact met nieuwe mensen die dezelfde uitdaging wilden aangaan. Helaas strooide Covid-19 roet in het eten. Niettegenstaande dat de Dodentocht afgelast werd, wandelden wij maandelijks de nodige kilometers en bouwden we onze afstand steeds verder op.

Op de dag dat de Dodentocht normaalgezien zou doorgaan, stapten we op eigen initiatief richting Bornem en hadden we zo 70 km in de benen bij 30°C !

Voordien stapten we al eens in één dag de Belgische kustlijn af. We vertrokken uit Nederland om zo door België tot over de Franse grens te stappen zodat we 93km aflegden.

Tijdens de vele mooie ervaringen die ik beleefde met deze gemotiveerde wandelaars begon bij mij het idee te broeden om, bij gebrek aan een wandelclub in Nazareth, er één op te starten. Hierin werd ik bijgestaan door een aantal gedreven, actieve wandelaars, die sterk overtuigd geraakten van het nieuwe idee: namelijk een wandelgroep inrichten binnen Energy2Run. Zo werd Energy2Walk geboren!

Na overleg konden we het bestuur overtuigen en schaarden ze zich achter dit initiatief. Intern veranderde er niet zoveel: het bestuur van E2R blijft er ook voor de wandelaars en wordt bijgestaan door een werkgroep van E2W.

We staan open voor elk type wandelaar: jong of oud, traag of snel en om het even welke afstand. Niet iedereen hoeft daarom een grote uitdaging aan te gaan.

Ons motto is immers:

Bewegen doet iedereen goed,

het werkt positief op je gemoed!

Geef het door van mond tot mond, want wandelen is gezond!!!

Om in te schrijven, zie onder rubriek "Lid worden". Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis, maar wandelen uiteraard mee onder begeleiding van de ouders op verantwoordelijkheid van hen.

Marathon Participants
bottom of page